Perubahan dalam keadaan perdagangan untuk instrumen CHF

19.01.2015

Pedagang yang dihormati!

Kami memberitahu anda bahawa bermula 8 AM EET, 21 Januari 2015, membuka kedudukan baru untuk instrumen CHF dalam MetaTrader 4 dan platform MetaTrader5 akan disediakan semula. Pasangan mata wang yang berikut boleh diakses sepenuhnya untuk dagangan: AUDCHF, CADCHF, CHFJPY, EURCHF, GBPCHF, NZDCHF, USDCHF.

Bersama-sama dengan ini, keperluan marginal baru untuk pasangan mata wang tersebut di atas akan ditetapkan:

• Untuk akaun ECN MetaTrader4 dan MetaTrader5, leverage untuk instrumen CHF akan 12 kali kurang daripada leverage semasa akaun perdagangan.

• Untuk akaun Cent dan Standard MetaTrader4 dan MetaTrader5, leverage untuk instrumen CHF akan 20 kali kurang daripada leverage semasa akaun perdagangan.

Perubahan ini akan digunakan untuk semua kedudukan CHF, kedua-dua yang sudah terbuka dan akan dibuka pada masa akan datang.

Sila ambil perhatian: Perubahan ini boleh menyebabkan peningkatan besar keperluan margin untuk kedudukan CHF sudah terbuka pada akaun dagangan anda.

Pada masa ini, semua instrumen CHF dipengaruhi oleh turun naik yang besar dan mudah tunai yang rendah, yang membayangkan risiko tambahan semasa berdagang instrumen ini. Tujuan keperluan marginal baru, yang akan berkuatkuasa sehingga keadaan pasaran yang stabil, adalah untuk mengurangkan kedua-dua risiko Syarikat dan pelanggan yang berkaitan dengan pasangan mata wang tersebut di atas.

Kami mengesyorkan anda untuk mengubahsuai jumlah dan jumlah kedudukan terbuka anda memandangkan keadaan sedemikian.

Yang benar,